balaurul dobrogean - Elaphe sauromates
01
Oct

Balaurul dobrogean

Reptile ➝ Ordin: Squamata ➝ Familia: Colubridae ➝ Gen: Elaphe ➝ Specie: Elaphe sauromates

Balaurul sau balaurul dobrogean, sarpele cu patru dungi rasaritean, balaurul mare (Elaphe sauromates, cu o denumire mai veche Elaphe quatuorlineata sauromates) este un sarpe neveninos din familia colubride (Colubridae).  Traieste in stepa, deseori in apropierea locuintelor omenesti, chiar in podurile caselor unde vaneaza porumbei.

In Romania este o specie protejata si a fost gasit in judetele Galati, Tulcea, Constanta, Buzau. Are o talie mare, de pana la 2,60 m, fiind unul dintre cei mai mari serpi din Romania. Evita soarele puternic. Se catara bine in arbori si se misca relativ lent.

Se hraneste cu mamifere rozatoare, unele soparle, pasari, inclusiv oua. Prada este mai intai omorata prin constrictie si apoi inghitita. Vaneaza de dimineata pana la apusul soarelui. Masculul adult este mai mare decat femela, iar cand este prins musca.

 

balaurul dobrogean - Elaphe sauromates

balaurul dobrogean – Elaphe sauromates

balaurul dobrogean - Elaphe sauromates

balaurul dobrogean – Elaphe sauromates

Contact Us

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur.

Despre mine

Marian Cazacu este fotograf de nunta si wildlife din Bucuresti, cu o experienta de peste 8 ani in domeniul fotografiei de eveniment (nunta, botez, petreceri, conferinte, etc), web & print designer de peste 13 ani...

Contact

E-mail: marian.cazacu@gmail.com
Telefon: 0727 867 932
Facebook: marian.cazacu
Shares
error: Stiu ce vrei sa faci, dar iti va fi greu :)