Broasca raioasa bruna - Bufo bufo
30
Oct

Broasca raioasa bruna

Amfibieni ➝ Ordin: Anura ➝ Familia: Bufonidae ➝ Gen: Bufo ➝ Specie: Bufo bufo

Broasca raioasa bruna – Bufo bufo este o broasca fara coada din familia Bufonidae intalnita in locuri umede prin livezi, paduri, culturi, in jurul asezarilor omenesti (in crapaturile zidurilor si in pivnite). In Romania se gaseste de la 300 m in sus, incepand cu regiunea dealurilor, pana la granita padurilor de munte, ca si in Podisul Transilvaniei, fara a depasi 1 800 m altitudine. in Dobrogea nu a fost gasita decat in zonele impadurite din nord.

Are un corp voluminos, indesat si umflat. in Romania este cea mai mare broasca. Femelele au o lungime pana la 13 cm. Masculii sunt mai mici avand o lungime pana la 8 cm. in captivitate poate trai pana la varsta de 36 ani.

Partea superioara a corpului acoperita cu negi (tuberculi verucosi) de marimi diferite, adesea spinosi; partea inferioara a corpului granuloasa. in dosul ochilor are cate o glanda parotoida mare, ovala sau in forma de semiluna. Glandele parotoide si glandele tegumentare a negilor secreta substante veninoase (bufotoxine) cu care se apara de dusmani.

Spatele brun-cenusiu, brun-roscat sau brun-inchis, cu sau fara pete inchise. Abdomenul alb murdar, de obicei patat brun-cenusiu. Irisul ochiului rosu-aramiu sau rosu-auriu.

 

Broasca raioasa bruna - Bufo bufo

Broasca raioasa bruna – Bufo bufo

 

 

Contact Us

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur.

Despre mine

Marian Cazacu este fotograf de nunta si wildlife din Bucuresti, cu o experienta de peste 8 ani in domeniul fotografiei de eveniment (nunta, botez, petreceri, conferinte, etc), web & print designer de peste 13 ani...

Contact

E-mail: marian.cazacu@gmail.com
Telefon: 0727 867 932
Facebook: marian.cazacu
Shares
error: Stiu ce vrei sa faci, dar iti va fi greu :)