Ciocanitoare de stejar (Dendrocopos medius)"/>
Ciocanitoare de stejar (Dendrocopos medius)
23
Jan

Ciocanitoarea de stejar

PortofoliuPasari ➝ Ordin: Piciformes ➝ Familia: Picidae ➝ Gen: Dendrocopos ➝ Specie: Dendrocopos medius

Ciocanitoare de stejar (Dendrocopos medius) este larg raspandita in padurile de foioase, in special cele de stejar si carpen, cu arbori ajunsi la maturitate. Depinde mai putin decat celelalte specii de ciocanitori de prezenta lemnului mort, fiind esentiala prezenta padurilor de stejar matur si a cavitatilor necesare cuibaritului.

Masculul este cel care excaveaza locul pentru cuibarit, iar femela inspecteaza escavatia facuta si decide daca o accepta sau nu. Construiesc in fiecare an un nou cuib.

Se hraneste in cea mai mare masura pe stejari, insa acolo unde exista in preajma copaci cu o esenta mai moale (mesteacan, frasin, salcie) ii foloseste pentru construirea cuibului. Aceste specii cu lemn de o esenta mai moale se descompun mai repede. Este probabil cea mai sedentara dintre toate speciile europene de ciocanitori. Arareori fac calatorii mai lungi.

 

Ciocanitoare de stejar (Dendrocopos medius)

Ciocanitoare de stejar (Dendrocopos medius)

Contact Us

Daca doresti sa vorbesti cu mine nu ezita sa folosesti formularul de contact. In general sunt o persoana vorbareata si de moda veche, iti las mai jos si alte variante de comunicare:

E-mail: marian.cazacu@gmail.com

Telefon: +40 727 867 932

Facebook: marian.cazacu

Instagram: marian.cazacu

YouTube: MarianCazacu

Shares