Ciocarlan (Galerida cristata)
01
Oct

Ciocarlan

Pasari ➝ Ordin: Passeriformes ➝ Familia: Alaudidae ➝ Gen: Galerida ➝ Specie: Galerida cristata

Ciocarlan (Galerida cristata) este o pasare ce traieste in habitate deschise, inclusiv in cele realizate de oameni, precum cai ferate sau aeroporturi. Specie rezidenta in aproape toata Europa, mai putin regiunile din nordul extrem. Nu migreaza.

Specie diurna, se hraneste pe sol sau sapa la suprafata, si uneori inhata insecte din zbor. Daca hrana este putina, atunci pasarile se strang in stoluri pentru a se hrani. Iarna se hraneste cu plante, iar vara si cu nevertebrate, in special cu gandaci.

In perioada martie-iulie sunt depuse intre trei si sase oua, de 23 de mm lungime, oua clocite de femela timp de 11-13 zile. Puii parasesc cuibul la 9-12 zile dupa eclozare. Puii continua sa fie hraniti de parinti pentru inca doua-trei saptamani de la momentul in care au invatat as zboare. Pot avea si doua sau trei ponte pe an.

Longevitatea medie in libertate este de sase ani.

 

Ciocarlan (Galerida cristata)

Ciocarlan (Galerida cristata)

Ciocarlan (Galerida cristata)

Ciocarlan (Galerida cristata)

 

 

 

Contact Us

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur.

Despre mine

Marian Cazacu este fotograf de nunta si wildlife din Bucuresti, cu o experienta de peste 8 ani in domeniul fotografiei de eveniment (nunta, botez, petreceri, conferinte, etc), web & print designer de peste 13 ani...

Contact

E-mail: marian.cazacu@gmail.com
Telefon: 0727 867 932
Facebook: marian.cazacu
Shares
error: Stiu ce vrei sa faci, dar iti va fi greu :)