Pitigoi sur (Poecile palustris)
19
Mar

Pitigoi sur

Pasari ➝ Ordin: Passeriformes ➝ Familia: Paridae ➝ Gen: Poecile ➝ Specie: Poecile palustris

Pitigoi sur (Poecile palustris) face parte din ordinul Passeriformes, este un rezident stabil in aproape toata Europa. In general, este o specie sedentara, desi populatiile din nordul indepartat pot migra spre sud in iernile foarte friguroase. Cel mai adesea poate fi intalnit in padurile din apropiere de zone umede, dar si in parcuri, gradini si livezi.

Se hraneste cu insecte si paianjeni in sezonul de imperechere, cu nuci si seminte in toamna si iarna. Isi face provizii de hrana pentru perioadele cand nu mai gaseste.

Atinge maturitatea sexuala la varsta de un an. Specia este monogama si perechile raman impreuna pe viata, deseori, si isi apara teritoriul pe toata durata unui an.

Masculii le ofera hrana femelelor in ritualul nuptial, de la inceputul construirii cuibului si pana la iesirea puilor din oua. Femela construieste cuibul in forma de cupa din muschi, intr-o scorbura de copac sau o cavitate pe sol sau intr-un perete.

Au o durata medie de viata in salbaticie de doi ani.

Pitigoi sur (Poecile palustris)

Contact Us

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur.

Despre mine

Marian Cazacu este fotograf de nunta si wildlife din Bucuresti, cu o experienta de peste 8 ani in domeniul fotografiei de eveniment (nunta, botez, petreceri, conferinte, etc), web & print designer de peste 13 ani...

Contact

E-mail: marian.cazacu@gmail.com
Telefon: 0727 867 932
Facebook: marian.cazacu
Shares
error: Stiu ce vrei sa faci, dar iti va fi greu :)