Testoasa de Florida cu tample rosii (Trachemys scripta elegans)
10
Jun

Testoasa de Florida

Reptile ➝ Ordin: Testudines ➝ Familia: Emydidae ➝ Gen: Trachemys ➝ Specie: Trachemys scripta

Testoasa de Florida cu tample rosii (Trachemys scripta elegans) probabil este cea mai cunoscuta testoasa de catre toata lumea. Dupa anii ’90 a aparut in Romania ca si animal de companie, proasta informarea a celor au cumparat-o si a sufletul lor bun au facut ca majoritatea animalelor care cresteau extrem de repede la niste dimensiuni foarte mari sa fie abandonate in parcurile din Bucuresti ulterior in toata tara.

Acest animal fata de alte specii a invatat repede sa se adapteze la noua viata si chiar foarte bine devenind stapanul lacurilor. Este un real pericol pentru speciile indigene de animale si plante pentru ca ajunge la maturitate mai repede, creaza competitie cu speciile indigene pentru mancare si locurile de insorire si in general castiga, fiind mult mai mare ca dimensiune, hiberneaza mai putin. A facut ca testoasa europeana (specia noastra autohtona) sa intre in declin si sa dispara in detrimentul aceste specii invazive pentru ca isi pierd teritoriul si raman nemancate.

Fenomenul este prezent in toata Europa si exista cateva grupuri de herpetologi care care se lupta sa restabileasca un echilibru. Una din legile date dupa 2007 a fost sa nu se mai vanda in magazinele de specialitate, dar acestia au gasit o”portita” si inceput sa aduca o subspecie a aceste testoase care nu mai are liniile rosii de pe tample ci galbene.

Contact Us

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur.

Despre mine

Marian Cazacu este fotograf de nunta si wildlife din Bucuresti, cu o experienta de peste 8 ani in domeniul fotografiei de eveniment (nunta, botez, petreceri, conferinte, etc), web & print designer de peste 13 ani...

Contact

E-mail: marian.cazacu@gmail.com
Telefon: 0727 867 932
Facebook: marian.cazacu
Shares
error: Stiu ce vrei sa faci, dar iti va fi greu :)